Vihan teologia

Homoseksuaali.fi

eli esittävät heidät jonkinlaisina Saatanan apureina tai puhtaan pahuuden airueina.

Tuntuu täysin käsittämättömältä, että vielä nykypäivänä sivistyneistä länsimaista löytyy äärikristittyjä ja muita vastaavia liikkeitä, jotka ensin demonisoivat» kaikki seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihmiset ja sitten käyttävät tätä itse keksimäänsä kärjistystä heidän tuomitsemiseen.

Pahimmat kristityt esimerkit löytynevät Amerikasta joidenkin evankelisten ja katolisten kirkkojen piiristä. Voi perustellusti kysyä, ovatko ne luonteeltaan jo suorastaan fasistisia.

Esim. 'terveysfasismi' ja 'ekofasismi' (silloin, kun sillä viitataan väkivallattomaan kansalaistoimintaan)Fasismista ei missään nimessä tule puhua kevyesti», mutta esimerkiksi roomalaiskatolinen kirkko on tukenut usein voimakkaasti erilaisia fasistisia (sotilas)hallituksia ennen toista maailmansotaa, sen aikana ja sen jälkeenkin.

Virallinen katolinen kirkko ei ole juurikaan protestoinut kidutusten uhrien puolesta tai vaatinut lopettamaan poliittisten toisinajattelijoiden murhia esimerkiksi latinalaisessa Amerikassa.

Italian kirkko teki jopa liiton fasistien kanssa 1920-luvulla; kirkko sai fasisteilta merkittäviä etuoikeuksia ja se antoi vastalahjaksi fasisteille rauhan toimia mielensä mukaan vastustajiaan kohtaan. Sodan aikana katolinen kirkko ei tehnyt mitään todellista yritystä lopettaa juutalaisten (sekä mm. romanien ja homojen) massamurhia sodan aikana.

Nykypäivänä taas Amerikassa jokaisen maanjäristyksen ja ison onnettomuuden jälkeen joku muka-kristitty tekopyhyyden torvi esittää televisiossa, että ”tähän oli syynä se, että maassamme on niin paljon homoseksuaaleja”. Ilmeisesti heidän mielestään kristittyjen Jumalalla on sadistisia piirteitä, kun hän osoittaa taivaallista rakkauttaan tappamalla viattomia ihmisiä.


Hetero: Te homot olette likaisia, sairaita, moraalittomia ja syntisiä, ja te joudutte kaikki helvettiin! Homo: Perustuuko tuo väite tuhansia vuosia vanhaan kirjaan, jonka kirjoittajat näkivät huumepäissään palavia pensaita autiomaassa?Hetero: Apua! Poliisi! Tämä mies loukkasi minun uskoani!

Monissa (valkoisten) amerikkalaisten kirkoissa onkin jo aikaa sitten käännetty kristinuskon ”rakasta lähimmäistäsi”-käsky täysin avoimesti muotoon ”vihaa kaikkia erilaisia”. Samat ahdasmieliset moraalisaarnaajat jopa hyökkäävät esimerkiksi sellaisia elokuvia vastaan, joissa korostetaan erilaisuuden hyväksymisen tärkeyttä.

Ei sen puoleen, myös Raamatussa lukuisina eri versioina esiintyvä ”auta köyhiä äläkä kerää rikkauksia”-kehotus on kääntynyt Jenkeissä yleisesti päinvastaiseksi: ”Jumala rakastaa rikkaita, ja köyhät saavat syyttää tilastaan vain omaa laiskuuttaan”.


Hetero: Kenen vika se on, jos minun Jumalani vihaa samoja ihmisiä kuin minä itse? Homo: Katso peiliin, pösilö!

Jumalan homovahti

USA Today, 13.5.2010Yksi esimerkki pöyristyttävän naurettaviin mittasuhteisiin kasvaneesta homovihamielisyydestä saatiin Portugalissa», kun paavi avasi sanallisen sammakkoarkkunsa.

”Jumalan rottweilerina” kardinaali-aikoinaan tunnettu ja ”Jeesuksen erehtymättömänä sijaisen” vaatimatonta virkaa nykyisin toimittava Joseph Ratzinger alias Benedictus XVI sanoi siellä, että homoliitot ovat yksi pahimmista ja salakavalimmista uhkista maailmassa.

Homoliitot olisivat siten päässeet aika vaikuttavien vitsausten seuraan:


● Yli 3.000.000.000 ihmistä elää köyhyydessä.
● Noin 850.000.000 ihmistä näkee jatkuvasti nälkää.
● Joka vuosi raiskataan kymmeniä miljoonia naisia, mahdollisesti jopa yli 100 miljoonaa naista.
● Joka vuosi kuolee noin 25.000.000 ihmistä nälkään tai aliravitsemuksen aiheuttamiin sairauksiin.
● Joka vuosi kuolee miljoonia ihmisiä alkoholin, lääkkeiden ja huumeiden väärinkäytön sekä huumekaupan vuoksi.
● Joka vuosi kuolee yli 10.000.000 lasta alle 5-vuotiaana.
● Joka vuosi kuolee yli 2.000.000 lasta rokotuksen puuttumisen vuoksi.
● Joka vuosi kuolee tai vammautuu noin 2.000.000 ihmistä maamiinojen vuoksi.
● Joka vuosi kuolee yli 1.600.000 ihmistä sotien, rikosten tai muun väkivallan uhrina.
● Joka vuosi kuolee yli 1.500.000 lasta likaisen veden vuoksi.
● Joka vuosi kuolee jopa 700.000 ihmistä väärennettyjen lääkkeiden vuoksi.


Kuinka luonnevikainen ”Jumalan rottweilerin” pitää olla sanoakseen, että kahden miehen tai naisen rakastava liitto kuuluisi tähän listaan? Varsinkin kun kristinuskon nimissä on surmattu erään arvion mukaan yli 200 miljoonaa ihmistä erilaisissa vainoissa ja sodissa.

Usko antaa siivet

Yksi ongelma tiukan linjan kristittyjen ja muiden ääriuskovaisten kanssa on se, että he kuvittelevat uskon nostavan heidät lain ja yleisen mielipiteen yläpuolelle. Ikään kuin usko antaisi heille oikeuden loukata tai jopa vahingoittaa ja vainota ”synnintekijöitä”.


Maan lakien yläpuolella on Jumalaan uskovilla Jumalan lait.

Mutta jos ääriuskovaisille annetaan oikeus vainota vapaasti esimerkiksi homoseksuaaleja, se johtaisi vaaralliseen kehitykseen. Silloin myös muut viharyhmät vaatisivat tasapuolisuuden nimissä vastaavia oikeuksia.

Esimerkiksi ateistien pitäisi silloin päästä vapaasti jumalanpalveluksiin herjaamaan ”hihhuleita”. Seuraavaksi olisivat uusnatsit penäämässä oikeutta häiritä juutalaisia ja ulkomaalaisia, ja kaikki mahdolliset muut viharyhmät käyttäisivät tilannetta tekosyynä perustella omia terrorikampanjoitaan.

Onko tällainen vihayhteiskunta todella se, missä uskovaiset haluavat meidän elävän?

Toinen ääriuskovaisten käyttämä tekosyy homoseksuaalien vainolle on: ”minä rakastan ihmistä mutta vihaan syntiä (l. homoseksuaalisuutta)”.

Puolivakavassa ’juutalaistestissä’ lauseen sana homo (tai jonkin muun vastaavan ryhmän nimi)
korvataan sanalla juutalainen. Jos lause kuulostaa antisemitistiseltä tai muuten arveluttavalta,
ei se alkuperäinenkään lause voi mitenkään hyväksyttävä olla. Tällä ei ole tarkoitus leimata
tai halventaa juutalaisia, vaan paljastaa, millaisia ennakkoluuloja tai arvolatauksia johonkin
lauseeseen mahdollisesti kätkeytyy. Useimmat ihmiset ovat herkistyneet havaitsemaan kieleen
piilotetut juutalaisvastaiset merkitykset toisen maailmansodan juutalaisvainojen vuoksi, mutta
sama herkkyys näyttää puuttuvan monilta silloin, kun puhutaan muista ihmisryhmistä.
Halutessaan sanan juutalainen voi toki korvata jollakin muulla sellaisella ryhmällä, johon
kohdistuu voimakkaita ennakkoluuloja.Tehdäänpä sille yksinkertainen ’juutalaistesti’». Miltä kuulostaisi vastaava lause uusnatsin suussa?


Minä rakastan ihmistä mutta vihaan juutalaisuutta.


Eipä tuo kovin vakuuttava ole.

Joka vihaa kylvää

Yksi yhteinen ongelma monissa vanhakantaisissa uskonnoissa ja fasismissa on se, että pahuus ulkoistetaan johonkin toiseen ryhmään:


”Maamme ”Maamme”Maamme


'Me' olemme puhtaita ja aatteellisia, 'muut' taas ahtaita ja puutteellisia.

'Meidän' synnit ovat lieviä ja ymmärrettäviä, 'muiden' synnit ovat vakavia ja iljettäviä.

'Meille' pitää antaa anteeksi, 'muut' pitää hävittää pahoina pois.

'Meillä' on oikeus tappaa muita ihmisiä (kuten aborttilääkäreitä) koska se tehdään ”oikeista syistä”. 'Muiden' suuretkaan laupeudentyöt (kuten hyväntekeväisyys) eivät merkitse mitään, koska ne tehdään ”vääristä syistä”.

Ei ihme, että monet äärikansalliset liikkeet korostavat yleensä omaa uskontoaan. Ja monet ääriuskonnolliset liikkeet ovat syvän kansallismielisiä – täynnä vihaa muita kohtaan.


Viha on kuin tuli. Sitä on helppo levittää – mutta yritäpä saada se pysähtymään.


Monesti vihamieliset väitteet – olivat ne miten mielikuvituksellisia tahansa – elävät omaa elämäänsä jopa vuosisatojen ajan.

Yksi esimerkki
koettiin vuonna 1946 Puolassa Kielcen kaupungissa, johon oli kerääntynyt parisensataa natsien keskitysleireistä eloonjäänyttä juutalaista.

Joku sai päähänsä syyttää viattomia juutalaisia kristityn lapsen kidnappaamisesta ”juutalaista veriuhria varten”, mikä aiheutti valtavan suuttumuksen aallon kristittyjen joukossa.

Pian olikin koossa iso lynkkausporukka, jossa oli mukana jopa Puolan valtion poliiseja ja sotilaita. Ennen kuin totuus selvisi, peräti 42 juutalaista oli ehditty julmasti murhata ja 40 pahoinpidellä.

Eli vain yhden vihamielisen huhun vuoksi puolalaisen Kielcen kaupungin aivan tavalliset katoliset asukkaat jatkoivat juutalaisten vastenmielistä vainoa täysin käsittämättömällä innolla - vaikka sota oli loppunut Euroopassa jo yli vuotta aikaisemmin ja jokainen puolalainen varmasti tiesi natsien juutalaisvastaisen propagandan järjettömäksi.