Sivistys vs. suvaitsevaisuus

Homoseksuaali.fi

Sivistys on periaatteessa sopimus: Minä en tapa sinua – älä sinäkään tapa minua. Se syntyi tavallaan jo muinaisessa Rooman valtakunnassa, jossa oli vapaus harjoittaa mitä tahansa uskontoa, kunhan pysyi keisarille uskollisena. Niinpä samassa kaupungissa saattoi olla lukuisten eri uskontojen edustajia sulassa sovussa keskenään.

Myöhemmin sivistys on muotoutunut pelkkiä pinnallisia käyttäytymistapoja syvemmälle meneväksi suvaitsevaisuudeksi eli ajatukseksi siitä, että kaikilla tulee olla oikeus elää vapaasti oman mielen mukaan niin kauan kuin noudattaa tiettyjä perussääntöjä eli lakeja.

Suvaitsevaisuus ei tarkoita mitään sellaista, miten monet äärikristityt haluavat sen virheellisesti esittää, että sinun täytyisi luopua kaikista periaatteistasi ja hyväksyä kritiikittä kaikkien ihmisten kaikki mahdolliset teot tässä maailmassa.


Suvaitsevaisuus merkitsee sitä, että ihminen saa vapaasti pitää kiinni vakaumuksestaan mutta samalla hyväksyy sen, että toiset pitävät kiinni omistaan.

Suvaitsevaiselle ihmiselle on luonnollista, että muut ovat erilaisia mm. arvojensa puolesta ja heillä on oikeus elää rauhassa sellaisina kuin ovat.

Mutta jos joku tekee rikoksen tai väkivaltaa muille, ei sitä pidä 'suvaita'. Ja kusipää on kusipää, vaikka kuuluisi mihin tahansa vähemmistöön tai enemmistöön.

Kirkko kiimassa

En ole koskaan ymmärtänyt joidenkin uskontojen ja uskovaisten suorastaan kiimaista kiihkoa kontrolloida ja rajoittaa toisten ihmisten seksuaalisuutta. Huvittavimmillaan se näkyy haluna laskea jostakin julkaisusta tai esityksestä kaikki rivot kohdat.

Pahimmillaan homoseksistä tai esiaviollisesta suhteesta saa kuolemantuomion, jonka jotkut laittavat mielihyvin kivittämällä toteen.

Mikä siinä seksissä on niin vaarallista? Ja mitä muiden seksielämä sinulle kuuluu?

Eikö aikuisilla ihmisillä pitäisi periaatteessa olla oikeus tehdä makuuhuoneissaan keskenään aivan mitä he haluavat, kunhan siinä ei loukata ketään ulkopuolista. Mielestäni jopa muun muassa rankat sadomasokistiset leikit tulee sallia niin kauan kuin kaikki osallistuvat niihin täysi-ikäisinä ja aidon vapaaehtoisesti.


Mitä joku aikuinen ihminen, pari tai joukko tekee yksityisesti ja ulkopuolisia loukkaamatta, ei ole sinun asiasi.

Ajatuspoliisista päivää!

Suomessa ja kaikissa muissakin sivistysvaltioissa on jokaisella oikeus ajatella ja ilmaista mielipiteitään vapaasti. Sinullakin on oikeus ajatella seksuaalisista, sukupuolisista ja kaikista muistakin vähemmistöistä ihan mitä ikinä sitten ajatteletkin.

Minä en edes ole välttämättä kiinnostunut tietämään, mitä kaikkea sinä mielessäsi inhoat tai vihaat. Ja mitä alhaisempia ajatuksesi ovat, sitä vähemmän haluan niistä kuulla.

Mutta miksikään ajatuspoliisiksi en halua alkaa. Ihmisten vainoaminen mielipiteiden vuoksi on aina luonteeltaan fasistista ja siksi tuomittavaa.


Mitään ajatuspoliiseja ei saa olla.


Mielipiteiden hyväksyttävälle ilmaisulle on kuitenkin olemassa selkeät rajat.

Mielipiteen esittämisen oikeus ei mene niin pitkälle, että sinulla olisi oikeus halventaa tai vahingoittaa muita ihmisiä, vaan silloin kyse on henkisestä väkivallasta.

Fasismi käsitetään tässä laajasti. Fasismi = Järjestelmä, joka väkivalloin pakottaa ihmiset palvelemaan autoritääristä ohjelmaa tai
uskomusjärjestelmää. Esim. kolonialismi ja rotuerottelu (jos ne oikeutetaan jollakin uskomuksella), (uus)natsismi, stalinismi, kommunismi
(vapaaehtoisia kokeiluja lukuun ottamatta), kaikki oikeistolaiset, vasemmistolaiset tai äärikansalliset sotilasdiktatuurit, kaikki
kuolemanrangaistuksen uhkaan perustuvat teokratiat (esim. Taleban) jne. Sitä ei missään nimessä pidä määritellä pinnallisesti
(itseidentifikaation, pukeutumis- tai käsitervehdystyylin tai tukka- ja viiksimuodin mukaan), koska silloin iso osa ns. sivistysvaltioissakin
suuresti vaikuttaneista fasismin lajeista jää havaitsematta. Jos toisten ihmisten vainoaminen on voimallista, ohjelmallista ja järjestelmällistä, putkahdetaankin jo tukevasti fasismin puolelle».

Aina löytyy kuitenkin sellaisia valopäitä, jotka luulevat, että heillä olisi oikeus harjoittaa henkistä väkivaltaa homoja, juutalaisia, romaneja, tummaihoisia, ”elintasopakolaisia” tai muita ihmisryhmiä vastaan sillä tekosyyllä, että ”Suomi on vapaa maa”.

Joten otetaanpa vielä lyhyt kertaus:


Kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä. Kenelläkään ei ole oikeutta vahingoittaa toista.


Rikoslain 24. luku, 9 §: 'Joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa
tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka muuten halventaa toista, on tuomittava kunnianloukkauksesta
sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.'Homouden leimaaminen iljettäväksi sairaudeksi, homojen syyttely milloin mistäkin onnettomuudesta, heidän kategorinen esittäminen vain ja ainoastaan pahoina tai muu vastaavanlainen jatkuva loukkaava kielenkäyttö on siten tuomittavaa ja pahimmillaan myös lainvastaista».