Homopoika sairastaa

Homoseksuaali.fi

Varsin yleisesti sivistysvaltioissa tunnustetaan, että homoseksuaalisuus ei ole sairaus vaan pysyvä persoonallisuuden ominaisuus. Esimerkiksi Suomen virallisesta tautiluokituksesta homoseksuaalisuus poistettiin vuonna 1981.

Ruotsissa aiotaan mennä askel pidemmälle. Esimerkiksi sadomasokisteja, transvestiitteja ja fetisistejä ei jatkossa pidetä enää sairaina.

Muutoksella pyritään vähentämään heihin kohdistuvia ennakkoluuloja. Kun homoseksuaalisuus poistettiin Ruotsissa sairausluokituksesta, asenteet homoja kohtaan muuttuivat oleellisesti positiivisemmiksi.

Sen sijaan pedofilia jää Ruotsissakin edelleen sairausluokituksen piiriin, koska se on lain vastaista. Myös transseksuaalisuus säilyy sairautena – mutta vain siksi, että jatkossakin voidaan tehdä sukupuolenvaihtoleikkauksia.

Mutta aina silloin tällöin törmää ihmiseen tai organisaatioon, joka kerta toisensa jälkeen toistaa samaa levyä: ”Homous on sairaus”. Yksi sinkkulohkaisu tältä ääriuskovaisten hittilevyltä on kappale ”Homoseksuaalisuus on himoa, ei rakkautta”.


Hetero: On olemassa heteroseksuaalista rakkautta ja homoseksuaalista himoa. Homo: Niin on. Lisäksi on olemassa myös homoseksuaalista rakkautta ja heteroseksuaalista himoa.

Usein ne, jotka kiihkeimmin väittävät homoutta sairaudeksi, voidaan jakaa kahteen ryhmään:


1. Homouden pitää olla sairaus, koska se ei saa olla hyväksyttävää, koska en henkilökohtaisesti halua hyväksyä tai pysty hyväksymään sitä.
2. Homouden pitää olla sairaus, koska se ei saa olla hyväksyttävää, koska uskontoni sanoo niin, enkä halua olla tai pysty olemaan eri mieltä.


Ehkä yleisin perustelu sille, että se olisi sairaus, on sen aiheuttama ”kärsimys”. Ironista asiassa on se, että tismalleen samat ihmiset katsovat oikeudekseen aiheuttaa kärsimystä homoille, jotta he ”muuttuisivat heteroiksi”.

Saman perustelun mukaan myös vasenkätiset olisivat sairaita, koska he kärsivät tässä oikeakätisille suunnitellussa maailmassa. Epätavallisen lyhyet ja pitkät ihmiset olisivat myös sairaita, koska asuntoja tai huonekaluja ei ole rakennettu heitä silmällä pitäen.


Vääristynyt tappi


Toinen perustelu on se, että homot eivät halua uskoa olevansa sairaita, koska heillä on jonkinlainen ”vääristynyt ylpeydentaju”, joka estää heitä näkemästä omaa sairauttaan.

Menepä kertomaan syntymästä asti kuurolle tai sokealle, että hänen pitää tajuta olevansa sairas ja tulla normaaliksi, jotta hän olisi ”eheytynyt” ihminen. Olisi hauska kuulla, miten painokelvotonta tekstiä siinä saisit päin naamaasi!

Kolmantena: ”homous on sairaus, koska Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi”. Tästä on myös versio ”tappi kuuluu reikään”, jolla tarkoitetaan sitä, että miehen ja naisen sukupuolielimet on tarkoitettu yhtymään vain ja ainoastaan keskenään.

Vaikka joku kuinka haluaisi vähentää ihmisen pelkäksi 'tapiksi' tai 'reiäksi', Raamattu ei ole mikään luonnontieteen oppikirja, eli tuokaan perustelu ei vedä. Suomessakin syntyy joka vuosi kymmeniä lapsia, jotka eivät ole 'tappeja' tai 'reikiä'.


Hetero: Kyllähän sen kaikki tietää, että tappi kuuluu reikään. Homo: Mutta entä jos jollakin ei ole kumpaakaan... tai jollakin on molemmat?

Ja jos homoseksuaalisuus todella olisi sairaus, onko se silloin peruste vainota homoja? Eikö homoihin pitäisi silloin suhtautua erityisen ymmärtäväisesti – juuri sen ”sairauden” vuoksi?

Onko skitsofrenia tai alkoholismikaan mikään peruste vainota siitä kärsiviä vaikka Raamattu käskeekin niin?


Onko sinulla kanttia mennä sanomaan skitsofreenikolle, että hän palaa helvetin tulessa, jos ei parane sairaudestaan?

 

Ex-ex-gay-liike

Eli jos se ei perustu edes osin esim. ryhmäpaineeseen tai tietoisuuteen siitä, että muuten hän ei voi saavuttaa jotakin tavoitettaan. Monet kristilliset-liikkeet kuitenkin vaativat homoja ja muuta LHBT-väkeä parantumaan (’eheytymään’) eli ”lopettamaan homoseksuaalisen elämäntapansa”. Tämä on virallisen lääketieteen mukaan turhanpäiväistä ja mahdollisesti jopa psyykkisesti vahingollista.

Minulla ei periaatteessa ole mitään sitä vastaan, että joku kristitty homo valitsee kulissiavioliiton tai seksittömän elämän, jos se on hänen aidosti» vapaaehtoinen valintansa. Sen sijaan on julmaa vaatia sitä sellaisilta, jotka eivät sitä halua.

Gay = (engl.) iloinen; (slangia) homoseksuaali Ns. ex-gay-liikkeissä» on ylipäätään sellainen valuvika, että ne pitävät toimintaa eli ”elämäntapaa” ainoana seksuaalisuuden mittarina. Ne kaikki eivät edes yritä väittää, että homoseksuaalinen suuntautuminen sinänsä olisi ’korjattavissa’ – pääasia on se, mitä joku tekee tai on tekemättä käytännössä, omista tuntemuksistaan riippumatta.


Seksuaalisuus on voima, joka etsii kyllä väylän päästä esille, vaikka yrittäisit tukahduttaa sen.

Ennemmin tai myöhemmin tukahdutettu seksuaalisuus pulpahtaa pinnan alta esille esimerkiksi syrjähyppyjen, perheväkivallan, alkoholismin tai masennuksen muodossa.

Ehkä katolisen kirkon lukemattomat hyväksikäyttöskandaalitkin osoittavat, että seksuaalisuutta ei pidä yrittää väkisin tukahduttaa, koska silloin se saattaa muuttua joksikin tuhoisaksi.