Loppusanat

Homoseksuaali.fi

Ennen kuin julistaudut marttyyriksi, julistat pyhän sodan, pakenet vuorille tai pukeudut säkkeihin ja ripottelet tuhkaa päällesi, haluan korostaa, että tällä tekstillä ei ole tarkoitus loukata kenenkään uskoa, vaikka siinä onkin raflaava ote.

Tämän tekstin tarkoituksena on ravistella ja toivon mukaan avata silmiä näkemään asioita uudella tavalla. Minulla ei olisi ollut mitään tarvetta kirjoittaa tätä, ellen olisi niin lopen kyllästynyt yhä 2000-luvullakin jatkuviin hyökkäyksiin persoonaani ja olemassaoloni oikeutusta vastaan.


Jos tunnet loukkaantuneesi jostakin kohdasta, pyydän anteeksi.

Mutta ehkä se onkin merkki siitä, että et ole löytänyt vielä tyydyttäviä vastauksia kaikkiin näihin kysymyksiin. Jos olet varma omasta asiastasi, osaat kyllä ottaa kritiikkiäkin vastaan loukkaantumatta.

Eri asia on se, miten fasistisesti Israelin hallitus on itse toiminut mm. suhteessa palestiinalaisiin. Erityisesti olen pahoillani juutalaisten puolesta, joiden kohtaamia kärsimyksiä käytän laajalti esimerkkeinä tai mittakaavana. Natsi-Saksan keskitysleirien käsittämättömiä hirmutekoja ja juutalaisten monissa muissakin maissa kokemia lukuisia vääryyksiä täytyy kuitenkin voida käyttää asiallisissa keskusteluissa – muun muassa sen takia, että ne eivät unohtuisi».

Rauhaa. Shalom.