Syntisen hyvää homostelua

Homoseksuaali.fi

Raamattu puhuu homoseksuaalisuudesta lähinnä Vanhassa testamentissa. Jos halutaan kiistellä siitä, miten se pitäisi tulkita, pitää ensinnäkin sopia siitä, mistä Raamatusta teksti otetaan – ja kuinka paljon sitä on lupa tulkita.

Käännösten välillä on merkittäviä eroja, ja siksi on myös merkittävää, mistä Raamatun versiosta puhumme:


● Alkuperäisestä aramean- ja hepreankielisestä versiosta?
● Kreikankielisestä käännöksestä Septuagintasta?
● Latinankielisestä käännöksestä Versio Vulgatasta?
● Kuningas Jaakon englanninkielisestä versiosta vuodelta 1611 (joka on edelleen joidenkin konservatiivisten uskovaisten käytössä)?
● Vai kenties esimerkiksi viimeisimmästä suomenkielisestä käännöksestä?


Esimerkiksi joissakin käännöksissä puhutaan virheellisesti suoraan homoseksuaaleista, vaikka alkuperäisessä tekstissä käytettiin sanaa "qadesh", joka tarkoitti pakanatemppeleiden rituaaliseksiä harjoittavaa miestä. Tämä oli yleinen ammatti sekä muinaisessa Israelissa että muualla Lähi-idässä.

Ja se, mitä nyky-Raamatussa pidetään ”kauhistuksena Jumalalle”, oli alun perin "to'ebah", eli juutalaiselle sopimaton, koska se oli luonteeltaan pakanallinen ja/tai ulkomaalainen.

Natural Sciences for Dummies

Yksi asia Raamatun kertomusten tulkinnassa on varmaa: Raamattu ei ole mikään luonnontieteiden oppikirja. Se muun muassa väittää virheellisesti, että jänis olisi märehtijä.

Vanha testamentti ei myöskään puhu kiintymykseen perustuvasta homoseksuaalisesta ihmissuhteesta mitään, koska se ei yksinkertaisesti tunne sellaista ilmiötä – aivan samalla tavalla kuin se ei puhu mitään australialaisen emu-linnun lihan soveltuvuudesta juutalaisten ravinnoksi, koska se ei tunne 'Uuden maailman' eläimiä.


Kun Vanhassa testamentissa viitataan miesten väliseen seksiin, se puhuu itse asiassa väkivallasta, miehen julkisesta häpäisemisestä,
soturimiesten emaskulaatiosta tai pakanoiden uskonnollisista riiteistä. Emaskulaatio = miehen (vertauskuvallinen) kuohitseminen


Vanhan testamentin maailma oli aivan toinen kuin nykymaailma. Siinä maailmassa nainen oli miehen omaisuutta - ensin isän, sitten aviomiehen - ja miehen tehtävä oli olla voimakas soturi, ottaa haluamansa määrä vaimoja ja jalkavaimoja sekä tehdä lisää soturivauvoja.

Esimerkiksi Vanhan testamentin mukaan mies saa raiskata nuoren tytön, jos maksaa tytön isälle (!) siitä 50 hopeasekelin korvauksen ja suostuu menemään naimisiin tytön kanssa.

Perussuomalainen Sodoma

Monesti homous tuomitaan sen perusteella, mitä Vanha testamentti kertoo Sodoman kaupungista. Jokainen täysipäinen ensimmäisen Mooseksen kirjan Sodoma-tarinan lukija kuitenkin tajuaa, että siinä uhkaavassa joukkoraiskauksessa ei ole kyse mistään homoseksuaalisesta suhteesta vaan yrityksestä häpäistä ja alistaa kaupunkilaisille vieraat miehet.


Ainakaan minun tuttavapiirissäni yhdenkään homoparin parisuhteeseen ei liity kaikkien tuntemattomien miesten julkinen joukkoraiskaus.

Kari Kuula: Raamattu ja homoseksuaalisuus, Eksegeettinen ja raamattuteologinen selvitys Raamatun viittauksista homoseksuaaliseen käyttäytymiseen (2005) ”Sodomiittien” synti oli siis vieraanvaraisuuden täydellinen puute ja suoranainen muukalaisviha». Siten Sodoma-tarinaa olisikin parempi tulkita suomalaisen maahanmuuttokeskustelun kontekstissa kuin kommenttina samaa sukupuolta olevien tasavertaisten ihmisten liittoihin.

Sodoma mainitaan muuallakin Vanhassa testamentissa ja varhaisjuutalaisessa kirjallisuudessa pahan ja jumalattomuuden symbolina, mutta syyt ovat silloin selkeästi ihan muualla:


Jesajan kirjassa Sodomaa ja Gomorraa syydetään oikeudenmukaisuutta koskevista rikoksista ja niitä vaaditaan puolustamaan sorrettuja.
Hesekielin kirjan mukaan Sodoman syntejä olivat julkea itsekkyys ja piittaamattomuus köyhistä.


Jotkin modernit raamatuntutkijat ovatkin esittäneet, että viittaukset homoseksuaalisuuteen on lisätty ensimmäisen Mooseksen kirjan Sodoma-tarinaan jälkikäteen sellaisena aikana, jolloin juutalaiset halusivat tehdä selvän pesäeron rituaaliseksiä temppeleissään harjoittaviin naapurikansoihin.

WTFWJD?

Uudessa testamentissa on Jeesuksen viimeisistä sanoista jopa kaksi eri versiota, mutta homoista Jeesus ei sen mukaan puhunut lainkaan.

Uuden testamentin ainoa homovastainen kiivailija oli käännynnäisen ehdottomuudella kirkkoa rakentanut Paavali - entinen kristittyjen vainoaja, josta tuli muun muassa naisten, alkoholistien, pankkiirien ja homojen vainoaja.

Jos homous olisi ollut todella niin tärkeä asia, eikö Jeesus olisi puhunut siitä ainakin kerran? Köyhyydestäkin Jeesus puhuu Raamatussa lähes koko ajan, erään väitteen mukaan jopa 3.000 kertaa.


Homostelua Jeesus ei mainitse eikä siten myöskään tuomitse kertaakaan.


Sittenkin syntiä?

No, oletetaan, että olenkin väärässä: homoseksuaalisuus on syntiä ja homot joutuvat kuoltuaan sinne saunaakin paljon kuumempaan ja totisempaan paikkaan.

Siinä tapauksessa koko Vanha testamentti pitää ottaa kirjaimellisesti: jänis on kuin onkin märehtijä - vaikka tiede olisi asiasta kuinka eri mieltä - ja saastaisena sitä ei saa syödä.

Homojen lisäksi moni muukin ihminen huomaa silloin olevansa jonotuslistalla helvettiin:


● Kaikki ahkerat naiset (jotka eivät ole poissa koulusta tai töistä viikon joka kuukautisten aikaan, 3. Moos. 15:19)
● Kaikki ahkerat maanviljelijät (jotka eivät anna maansa levätä joka 7. vuosi, 2. Moos. 23:11, tai korjaavat talteen koko sadon, 3. Moos. 19:9
● Kaikki mukavien vaatteiden ystävät (jotka käyttävät sekoitekankaita, 3. Moos. 19:19)
● Kaikki katkarapu- ja kinkkupizzan sekä joulukinkun ystävät (3. Moos. 11:7 ja 11:10)
● Kaikki verilettuja nauttineet (3. Moos. 17:10)
● Kaikki strutsinlihaa maistaneet (5. Moos. 14:15) tai jänispaistia syöneet (5. Moos. 14:7)
● Kaikki papit tai pappien miespuoliset jälkeläiset, jotka ovat erehtyneet menemään kirkkoon humalassa (3. Moos. 10:9)
● Kaikki saunojat (jotka ovat nähneet isänsä alasti, 1. Moos. 9:20-25)
● Kaikki normaalit murrosikäiset (jotka ovat kironneet vanhempansa, 2. Moos. 21:17)
● Kaikki skitsofreenikot (joissa puhuu ”tietäjähenki”, 3. Moos. 20:27)
● Kaikki pankkiirit, jotka eivät anna lainoja anteeksi seitsemän vuoden välein (5. Moos. 15:1)
● Kaikki sairaanhoitajat, lääkärit, palomiehet ja poliisit (ja muut pyhäpäivänä työtä tekevät, 2. Moos. 31:15)
● Kaikki uskottomat aviopuolisot, alkoholistit, pankkiirit, suursijoittajat ja muut sikarikkaat (1. Kor. 6:9-10)
● Kaikki rikkaat ylipäätään (lähes joka luku Uudessa testamentissa)


Kuulostaako naurettavalta? Ja tässä ei vielä ole edes kaikkia vastaavia käskyjä mukana.


Hetero: Homot rikkovat Raamatun sanaa vastaan. Homo: Entäs sitten? Niin rikkovat kaikki heterotkin.