...vai olenko epänormaali?

Homoseksuaali.fi

Monilla on voimakas tarve esittää homoseksuaalit jotenkin epänormaaleina ja iljettävinä. Erityisesti anaaliseksi tuntuu olevan erityinen inhon aiheuttaja ja syy leimata homomiehiä, vaikkei heistä läheskään kaikki edes koskaan harjoita sitä.

Näissä leimaamiskampanjoissa voi käyttää hyväkseen niitä negatiivisia stereotypioita, joita homoista on iät ja ajat levitetty erilaisten juttujen ja vitsien muodossa.

Perinteisiä homostereotypioita ovat muun muassa


● neitimäisesti lispaava kampaaja, joka heiluttaa kävellessään pyllyään terhakkaammin kuin 1950-luvun italialainen elokuvatähtönen
● falsetissa kimittävä, räikeästi meikattu ja megalomaanisesti naiseksi pukeutunut drag queen, joka vaatii aina olla huomion keskipisteenä
● huumepöllyssä bilettävä seksihurjastelija
● haalarihousuinen rekkalesbo
● aggressiivinen feministilesbo


Tiedän jopa yhden homoparin, joka ei harrasta seksiä, koska heidän uskonnollinen vakaumuksensa kieltää sen. Kyllä tällaisiakin ihmisiä on ihan oikeasti olemassa – ja hyvä niin tuota huumeiden käyttöä lukuun ottamatta. Jokaisella on oikeus olla tyyliltään juuri sellainen kuin haluaa.

Kaikki homomiehet eivät kuitenkaan välitä hiustenhoitoaineista eivätkä harrasta sen enempää seksiä kuin muutkaan», ja on niitä 'naismaisia' tai huomionkipeitä miehiä tai seksihurjastelijoita heteroidenkin keskuudessa. Ja monet viehättävimmät tietämäni naiset ovat lesboja».

Eva Dahlgren on ihqu!Suurin osa esimerkiksi homomiehistä on aivan tavallisen näköisiä ja aivan tavallisen oloisia. Käykää vaikka katsomassa keski-ikäisten amerikkalaisten homomiesten kuvia internetin seuranhakusivuilla.

Ei sen normaalimman näköistä sakkia ole edes Perussuomalaisten puoluekokouksessa.

’Normaalius’ ei ole moraalin mitta!

On aina vaarallista määritellä moraali sen mukaan, mikä on maan tapa – kuten viimeaikaiset vaalirahoitusskandaalitkin ovat osoittaneet. ”Normaali” ei aina ole sama kuin ”oikea”.

Esimerkiksi joskus on ollut normaalia pitää orjia. Vanha testamenttikin hyväksyy sen, jahka orjat vain ovat ei-juutalaisia ja heidät vapautetaan 7. vuonna. Oliko se silti oikein?

Vielä 1970-luvun vaihteessa USA:n Etelävaltioissa oli käytössä valtiollinen rotuerottelujärjestelmä. Se oli silloin normaalia, mutta oliko se moraalista?

Natsi-Saksassa oli normaalia tappaa muun muassa viattomia juutalaisia, romaneja, homoja ja kehitysvammaisia. Oliko se silti hyväksyttävää?

Kristityt ovat joskus pitäneet normaalina kiduttaa tai polttaa elävältä ihmisiä. Kristinuskon nimissä on surmattu yli 100 miljoonaa ihmistä erilaisissa vainoissa ja sodissa. Millä tavalla korkea moraali näkyy siinä?

Tänä päivänä on normaalia, että avioliitot päätyvät eroon, aviopuolisot pettävät toisiaan ja nuoret käyttävät huumeita. Ovatko ne siis hyviä asioita?