Minun tarinani.

 

Minä olen Jyri, 1960-luvulla syntynyt homomies. Ruumiinrakenteeni ja käyttäytymiseni perusteella kuulun 'karhuiksi' kutsuttuun homomiesten alakulttuuriin. 1)

 

Kuulun myös toiseen alakulttuuriin sen vuoksi, että olen aina ollut kiinnostunut romanttisessa ja seksuaalisessa mielessä vain itseäni vanhemmista miehistä. 2)

 

Olen kärsinyt vakavista masennuskausista ja käynyt lukemattomia kertoja terapiassa, jotta olen voinut hyväksyä itseni sellaisena kuin olen.

 

Ja ei, ongelma ei ollut homoseksuaalisuus sinänsä.

 

Niin pitkään kuin olen tiennyt, mitä homoseksuaalisuus tarkoittaa, olen ymmärtänyt, että siinä ei sinänsä ole mitään pahaa tai moraalitonta – osa ihmisistä vain on sellaisia, eivätkä he sille mitään voi.


Syynä masennukseeni oli se, että jos tunnustan itselleni, että olen tällainen homo, minä samalla tunnustan itselleni, että en koskaan voi elää onnellisesti omana itsenäni, koska ympäröivä yhteiskunta ei anna minulle siihen mahdollisuutta.

Kulissit kuntoon!

 

Homona minulla olisi kaksi vaihtoehtoa: valheellisen ulkokuoren ylläpitäminen ja teeskentely tai vajoaminen kaikkien inhoamaksi sylkykupiksi.

 

Kumpikaan vaihtoehto ei tuntunut hyvältä, mikä johti muun muassa masennukseen ja itsetuhoiseen elämään.

 

Onneksi en kuitenkaan mennyt tekemään sitä virhettä, että olisin alkanut leikkiä heteroa ja mennyt naimisiin. Se olisi varmaankin pilannut minun, puolisoni ja mahdollisten lasteni elämän.

 

Olisi vaikea olla hyvä aviomies ja isä, jos salaa inhoaa itseään ja sitä, miten elää.

 
Onneksi kaikki muuttui

 

Suomi on muuttunut sateenkaari-ihmisille paremmaksi paikaksi elää. Varsinkin tällä vuosisadalla muutos on ollut nopeaa.

 

Itsekin sain masennuksen kuriin, kun onnistuin hyväksymään itseni homona ja tulemaan kaapista.

 

Kaikeksi onneksi löysin itselleni unelmamiehen, jonka kanssa menin naimisiin heti, kun se oli mahdollista.

 

Nyt olen todella onnellinen, että en koskaan onnistunut lopettamaan elämääni itsetuhoisella käytökselläni tai puolitosissaan tehdyillä itsemurhayrityksillä.

 

Tällä hetkellä voin yhtyä Miitta Sorvalin sanoihin: Elämä on fantsua!

 

 

1) Karhu tarkoittaa homokulttuurissa homo- tai bi-miestä, joka on ulkoiselta olemukseltaan kookas ja karvainen. Lähde: Wikipedia

 

2) Lisää asiasta: https://news.ubc.ca/2023/09/12/silver-daddies-why-do-young-adult-men-like-older-partners/